Kuvassa Loimaan lukio välituntialueelta katsottuna (toiselta nimeltään julkisivu).
Loimaan lukio kuhisee elämää. Käytävät täyttyvät puheensorinasta ja musiikki täyttää aulat. Opiskelijat rentoutuvat pehmeillä sohvilla ennen seuraavaa oppituntia.
Lukiolaisen arkeen kuuluu usein hyppytunteja, joita opiskelijat voivat hyödyntää haluamallaan tavalla. Nämä ahkerat nuoret ovat päättäneet käyttää vapaa-aikansa sivistääkseen itseään kirjallisuuden ja musiikin avulla.
Melkein jokaisesta kerroksesta löytyy vain lukion opiskelijoille tarkoitettuja sohvia. Opiskelijoilla on mahdollisuus pelata korttia tai jopa ilmakiekkoa, joka löytyy nollan aulasta.
Tässä on ilmakiekko, jos ette vielä huomanneet.
Opiskelijoille tämä tietysti tuo päivän aikana mukavaa vaihtelua ja virkistystä, etenkin silloin, kun myöhästymisen pelossa kiirehtii pohjakerroksesta toiseen kerrokseen vain saadakseen tietää, että oppitunti pidetäänkin ensimmäisessä kerroksessa.
Opettajilta ei aina löydy ymmärrystä, jos olet myöhässä oppitunnilta. Olisihan sinun pitänyt etukäteen tietää ja käydä katsomassa, onko opettaja mahdollisesti jättänyt modernin viestin luokan oveen.
Lukion tuntijärjestelmä eroaa melkoisesti yläasteen tuntijärjestelmästä. On siis täysin ymmärrettävää, jos pienet ykköset ovat hieman sekaisin siitä, missä heidän milloinkin kuuluu olla. Ei kuitenkaan huolta, sillä rytmiin oppii nopeasti ja sen jälkeen kaikki sujuukin kuin tanssi. Ainakin joskus.
Opettajat ovat mukavaa porukkaa, vaikka osa ehkä vaikuttaakin pelottavilta joskus. Heidän tehtävänäänhän on vain opastaa lukiolaisia opiskelemaan oikein. Joskus he jopa yrittävät opettaa meille jotain, mutta siitä ei ihan aina tule mitään.
Google-kääntäjä - jokaisen lukiolaisen käyttämä apuväline, vaikka me kaikki tiedämme, että eihän se mitään kieliä edes osaa.
Esimerkiksi koulumme opettajien laadusta päätimme haastatella biologian ja maantieteen lehtori Mikko Honkalaa.
Miksi olet lukiossa?
Pienen pohdinnan jälkeen saimme vastauksen.
Työstä saa rahaa. Tärkeintä kuitenkin on, että palkan saa ainakin siedettävästä työstä. Honkalan mielestä hänen työssään on kuitenkin enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita.
Toisin sanoen, railakkaat abit eivät ole vieläkään ajaneet Honkalaa väsymyksen partaalle.
Mikä on paras vinkkisi tuleville ykkösille?
Lukio on hyvä paikka viettää kolme vuotta, jos ei vielä tiedä, mitä haluaa elämässä tehdä. Tietysti ne kolme vuotta täytyy käyttää hyödyllisesti.Lukio on myös kypsymispaikka, jossa kasvaa ihmisenä, sekä fyysisesti että henkisesti.
Koska mitta on täynnä?
“Silloin ku se on täynnä.”
Ja vielä extrakysymyksenä päätimme osoittaa teille, että 1+1=2, liittyy myös biologiaan eli
1+1=2, miten sovellat tätä biologiaan?
Yllätykseksemme saimmekin Honkalalta kuulla, että 1+1 ei olekaan 2.
Biologiassa 1+1 on aina vähintään 3.
Kuva ruokalan linjastoista
Loimaan lukiossa pidetään opiskelijoista/opiskelijoiden terveydestä niin hyvää huolta, että jopa leivän päälle laitettavan rasvan määrää annostellaan koneellisesti. (Kuvassa olevat musta ja valkoinen kone)
Opiskelijoiden onneksi lukion lähellä on monipuoliset ja toimivat liikuntamahdollisuudet, joita opiskelijat saavat lähes vapaasti käyttää. Tietysti jos salit ovat varattuja, opiskelijoilla ei ole oikeutta jäädä katselemaan muiden hikoilua, vaan silloin heidän on poistuttava alueelta mahdollisimman nopeasti.
Maria Mahlamäki 3B
Jaana Mäkitalo
Maria Mahlamäki 3B
Jaana Mäkitalo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti