sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Lavastus

Tervetuloa syöksymään mukaan lavastuksen ihmeelliseen maailmaan! Lavastuskurssi (KU8) sopii aivan kaikille, mutta suositellaan käymään lukion toisena vuotena. Tänä vuonna lavastuksessa hyörii ja pyörii kuusi ahkeraa opiskelijaa, jotka pyrkivät luomaan lähes jokaiseen juhlaan upean ja erilaisen lavastuksen.

Ensimmäinen koitoksemme oli Itsenäisyyspäiväjuhlan lavastuksen suunnittelu ja toteutus. Suunnittelu aloitettiinkin jo ensimmäisellä tunnilla, jota jatkettiin aika pitkään ennen itse toteutuksen aloittamista. Idea, jota lähdimme toteuttamaan oli revontulet. Joukkomme jaettiin kahteen ryhmää, sillä meillä oli niin paljon tehtävää. Ryhmä yksi, johon allekirjoittanut kuului, siirtyi kaikessa hiljaisuudessa siivoamaan juhlasalin näyttämöä, jotta se saataisiin mahdollisimman siistiksi ennen lavastuksen kokoamista. Ryhmä kaksi jäi luokkaan etsimään sopivia värejä revontulia varten. Lisäksi pohdimme revontulien pohjaa ja miten kankaan, johon revontulet heijastettiin, saisi liikkumaan.

Lopulta tuli torstai-ilta. Päivä ennen Itsenäisyysjuhlaa. Ahkera ryhmämme kokoontui juhlasaliin laittamaan kaiken valmiiksi. Ensin kuitenkin syötiin, sitten vasta aloitettiin työt.

Ahkeran ryhmän ansiosta saimme lavastuksen ajoissa valmiiksi, jotta saimme levätä ennen seuraavaa päivää. Torstaihin mahtui kuitenkin niin puhujanpöntön siistimistä kuin valojen säätöä, sekä luopumista liikkuvasta kankaasta.

Lavastuksen tunnit aloitettiin huhtikuun puolessa välissä, jolloin aloitimme pohtimaan millaisen lavastuksen toteutamme tulevaa ylioppilasjuhlia varten. En kuitenkaan aio paljastaa paljo lavastuksesta, mutta sen voin sanoa, että kasvua on tulossa!

Maria Mahlamäki 3B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti