lauantai 14. toukokuuta 2016

Studia-messut

                                  


Koulumme kakkoset ja kolmoset lähtivät 2.12. tutkimaan tarjontaa opiskelupaikoista ja ammateista Studia-messuille Helsingin messukeskukseen. Messukeskukseen päästyämme suurin osa porukasta suuntasi heti tutkimaan opiskelupaikkoja eli erilaisia yliopistoja, ammattikorkeakouluja ja monia muita vaihtoehtoja monilta eri paikkakunnilta monine eri suuntauksineen. Ja kuten huomaa, vaihtoehtoja oli MONIA ja messukeskus oli täynnä ihmisiä ja katseltavaa.
   
Esimerkiksi Roope Salminen kertoi messuilla urastaan ja siitä, miten tarpeeksi yrittämällä ja tekemällä pääsee eteenpäin, luovuttamalla ei. Messukeskus oli siis täynnä opiskelijoita, inspiroivia ja viihdyttäviä asioita. Kakkosluokkalaisille se oli enemmänkin harhailua paikasta a paikkaan b,c,d,e,f…, mutta koulumme kolmosluokkalaiset, jotka tiesivät jo tarkemmin, mitä hakevat ja etsivät ja kyselevät, hyötyivät messuista eniten.
  
Kakkosetkin keräilivät ahkerasti esitteitä kaikista mahdollisista, heitä kiinnostavista opiskelupaikoista. Näin ainakin ensi vuonna tietää, mitä tahtoo kysyä kouluihin liittyen ja mihin aloihin syventyä.
 
Kun esitteet, kassit ja pussit oli keräilty, lähti melko moni syömään jonnekin Helsinkiin tai messukeskuksen ravintoloihin. Siihen päivämme sitten päättyi ja matkasimme tyytyväisinä kohti Loimaan lukiota.


Salla-Maria Eskelinen 2A  ja Alina Suonpää 2C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti