sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pääkirjoitus


Hei, sinä blogia nopeasti silmäilevä henkilö! Onnittelut olet juuri pääsemässä syventymään Loimaan lukion elämään vuosina 2015-2016. Tänä vuonna päätimme toimituksen kanssa siirtää vuosikirjan internetin ihmeelliseen maailmaan, jotta tavoittaisimme yhä useampia lukijoita. Tarkoituksemme on tällä mahtipontisella ensiesiintymisellä näyttää kaikille, että vuosikirja elää yhä ja on voimakkaasti mukana lukion arjessa.

Vuosikirjan sähköisestä muodosta oli puhetta jo viime lukuvuonna, mutta se jäi toteuttamatta. Tämän vuoden alussa päätimme yhteistuumin, että vuosikirjan on pysyttävä mukana kehityksessä, joten sähköinen versio päätettiin toteuttaa. Tämän vuoden blogi versio voi kuitenkin muuttua tulevina vuosina kehityksen edetessä.

Tämä vuosi on muutenkin poikkeuksellinen vuosikirjan historiassa, sillä painettua versiota ei tänä vuonna tehdä. Nähtäväksi jää aloittaako tämä vuosi pysyvän tavan pelkän sähköisen vuosikirjan julkaisussa.

Vuoden alussa meitä oli ruhtinaallisesti kolme abia ja kaksi kakkosta toimituksen joukoissa, mutta onneksi olemme saaneet mukaan uusia ykkösiä. Vuosikirjan toimitukseen voitte tutustua erillisessä osiossa, joka on vain teitä varten kehitetty ja täytetty.

Miksi ihmeessä olen valinnut vuosikirjakurssin? Tämä on nyt toinen vuosi peräkkäin, kun olen mukana toimituksessa, ja olen jostain kumman syystä päätoimittaja. Vuosikirjaa en tarvitse saadakseni kaikki seitsemänkymmentäviisi kurssia täyteen, enkä aio hakeutua toimittajaksi, mutta silti olen valinnut kurssin. Pelkästä äidinkielen ihanuudesta. Vuosikirjan toimituksessa on helppoa parantaa omaa äidinkielen taitoaan ja yrittää olla samalla piikikäs tai hupaisa. Vuosikirja on myös helppo keino saada yksi kurssi lisää, ja joissain tapauksissa kaksi tai kolmekin kurssia.

Omakohtainen toiveeni on, että vuosikirja jatkaa elämäänsä vielä tulevaisuudessa. Vuosikirja on loistava tapa muistella menneitä lukio vuosia, sekä opiskelija tovereita. Kirjan avulla myös vanhemmat ja muut sukulaiset pääsevät kurkistamaan mitä kaikkea lukiossa oikein puuhataan vuoden aikana.

Maria Mahlamäki 3B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti